Правна победа: Белгискиот суд ја суспендира владината одлука за затворање на театрите како „непропорционална“

Театрите и други културни установи во Белгија денеска извојуваа правна победа со која е поништена владината одлука за нивно затворање поради пораст на бројот на заразени...