Германските власти со порака до граѓаните: Не одете никаде за празниците, земете бустер доза

Германските власти упатија совет до населението да не патува никаде за божиќните празници додека земјата се бори со ширењето на епидемијата на коронавирус. Во меѓувреме, канцеларката...