Предупредување од Балтикот: Можен е воен конфликт на границата со Белорусија

Балтичките земји-членки на Европската унија предупредија на можна воена ескалација на конфликтот поради мигрантите кои се обидуваат да стигнат до Европската Унија (ЕУ) од Белорусија. Министрите...