Јавната дискусија беше насловена „Волонтирање на фестивали vs. волонтирање во заедницата“

Младите од „Локален волонтерски сервис Битола“ го одбележаа 5. декември , доделени наградите за најдобар волонтер и волонтерска акција

Волонтерството е скапоцено искуство во насока да се стекнат вештини и знаења, особено кога станува збор за младинскиот активизам и нивните интереси од најразлични области. Ангажманот...

Благодарност од Брнз: Пожарникарите, војниците и волонтерите се вистински херои

Американската амбасадорка Кејт Мери Брнз на нејзиниот официјален Фејсбук профил изрази благодарност до пожарникарите, до војниците, до волонтерите и до локалното население кои се вклучени во...