ИО за промени во ВМРО-ДПМНЕ: Барање за оставка на Мицкоски и за вонреден конгрес

Кога еден тим губи не може да биде одговорна публиката на играчите кои биле оставени на клупа или домарот кој се грижи за соблекувалните. Одговорен е тој што го води тимот, а тимот на ВМРО-ДПМНЕ го водеше претседателот Хрисијан Мицковски и неговите најблиски соработници“, рече Дамчевска Илиевска

Груевски ги убедувал членовите на ЦК да гласаат за вонреден Конгрес

ВМРО-ДПМНЕ соопшти дека на вчерашната седница на Централниот комитет, при првото гласање не било постигнато потребното двотретинско мнозинство за одржување на вонреден Конгрес за избор на...

ФРОДЕМ:Да се изберат нови делегати за вонредниот конгрес на ВМРО-ДПМНЕ

Здружението Фронт за демократска Македонија (ФРОДЕМ) пред денешната седница на Централниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ преку соопштение ги повика членовите на разумно и статутарно постапување. Од  ФРОДЕМ...

Синдикалците бираат лидер

Сојузот на синдикати на Македонија денеска ќе го продолжи Вонредниот конгрес којшто беше прекинат на 11 ноември, а на кој требаше да биде избран нов претседател...