Мак-баскет: Кошарка од наредниот викенд, пари по Собранието

Предлогот на Куманово за поместување на сезоната за една недела беше едногласно прифатен на Здружението на клубови Прва лига мажи и заземен е став за одложување на плаќањата кон МКФ до средината на наредниот месец

УО на МКФ: Наумоски свика вонредно Собрание на 15 декември

Првиот човек во мак-баскетот ја отфрли иницијатива на клубовите како нелегитимна бидејќи три субјекти од потписниците, наводно, немале решение за дејност спорт од АМС. Предлог викендот да стартува домашното првенство