Директорот на БАН: За мисија во вселената, ни треба програма и политичка волја

Директорот на Институтот за вселенски истражувања на Бугарската академија на науки (БАН), Георги Желев во изјава за бугарски медиуми нагласи дека државата треба прво да стане...