Последици од корона-вирусот: „Волт Дизни” со загуба од 175 милиони долари

Од компанијата соопштија дека загубите се должат на затворањето на забавните паркови „Дизниленд” во Шангај и во Хонг Конг кои се под клуч од крајот на јануари поради епидемија на болеста во Кина