Северните плажи на Нов Зеланд прекриени со мртви пингвини – за експертите ова се должи на климатските промени

Телата на стотици мали сини пингвини се заплиснати на плажите на северниот брег на Нов Зеланд во последните неколку недели, за што  еколозите стравуваат дека климатските...