Загубите од човечки животи од корона вирусот и намалувањето на стапката на наталитет ги разбуди стратезите на американскиот здравствен систем

Центрите за контрола и превенција на болести проценуваат дека од први февруари 2020 година, Соединетите држави претрпеле меѓу 613.000 и 783.000 повеќе смртни случаи отколку што...