Фото: ИРЛ

Прво рочиште во кривичен суд за кардиохирургот Жан Митрев и неговата болница

Во Кривичниот основен суд во Скопје денеска треба да почне судењето на кардиохирургот Жан Митрев и неговата приватна болница. Основното јавно обвинителство – Скопје поднесе обвинителен...

Жан Митрев бара од странските амбасади да го следат судскиот процес против него и болницата

Докторот Жан Митрев и клиничката болница „Жан Митрев“ испратија писма до амбасадите на САД, Франција, Германија, Велика Британија, Холандија и до Делегацијата на ЕУ во државата...

ОЈО ќе преземе истражни дејствија по допрен глас за клиниката на Жан Митрев

По објавата на документарната емисија „Нечиста крв„  од Јавното обвинителство за НоваТВ потврдуваат дека веќе оформиле предмет по допрен глас, предвиден во Законот за кривична постапка....