Прислушување: Кои, како и зошто?

Пишува:Симо Груевски, дипл.инж. по телекомуникации Во услови на зголемен интерес кај граѓаните за работата на специјалното јавно обвинителство (СЈО), јас како еден од поинформираните за случувањата...

Кочници за СЈО: Телеком дава отпор, ВИП и ОНЕ соработувале

Најголем отпор во соработката за предистражната постапка за прислушувањето која ја води Специјалното јавно обвинителство доаѓа од Македонски Телеком, дознава НОВАТВ. ВИП и ОНЕ соработувале, но...