Коментар во „Зидочје Цајтунг“: ЕУ како дестабилизатор

Непресметливата политика кон Балканот, покажува примерот со Заев, во регионот има дестабилизирачко влијание, пишува „Зиддојче цајтунг.“ Макрон во меѓувреме го релативираше својот одбивачки став, но довербата е нагризана