Од носител на орден до затвореник: Руски свештеник, кој посвоил 70 деца, во затвор за злоставување

Руски суд изрече 21-годишна затворска казна за поранешен православен свештеник, за кого се тврди дека посвоил 70 деца, поради низа кривични дела за нивно злоставување. Николај...