Меѓународен ден на знаковниот јазик: Потребна е поголема застапеност на знаковниот јазик и негова стандардизација

Националниот сојуз на глуви и наглуви на Република Северна Македонија денеска го одбележува 23 септември – Меѓународниот ден на знаковниот јазик. Во рамки на денешниот ден,...

(ВИДЕО) Заев: Тежнееме кон целосно прифаќање на политиките за афирмација и инклузија на знаковниот јазик

Денеска претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Зоран Заев преку видеообраќање го честиташе Меѓународниот ден на знаковниот јазик, 23 септември. „Денеска го славиме Меѓународниот ден...