СЈО: Пресудата за Костовски е незаконска и треба да се укине

Спогодбата врз која Костовски е осуден за шпионажа и нелегално прислушување, а која е склучена врз основа на трите искази е спорна и за експертот Рајнхард Прибе. Тоа е нотирано и во целосниот извештај кој Прибе заедно со експертска група го изготви за нашата држава