Министерот за здравство Арбен Таравари денеска по акцијата за чистење на Клиничкиот центар најави дека од следната недела ќе има новитети во системот Мој термин.

Таравари исто така рече и дека новитет е тоа што новороденчињата ќе бидат заведени во матичната книга на родени уште истиот ден на раѓање, и ќе добијат Извод, како и календар на вакцини со препораки за мајката.

Министерот рече дека овој новитет во здравството ќе се спроведе во соработка со МВР. Повеќе детали за оваа мерка, Таравари најави за идната недела.