Турскиот министер за внатрешни работи Ефкан Ала поднесе оставка по серијата бомбашки напади во земјата, за кои се обвинети курдски бунтовници и екстремисти од ИД.
„Функцијата министер за внатрешни работи ја презема досегашниот министер за труд Сулејман Сојлу“, изјави премиерот Бинали Јилдимирим.
Нов министер за труд ќе биде Мехмет Муезиноглу, кој во периодот од јануари 2013 до мај 2016 беше министер за здравство.