Актерите од Тетово, Енис Ајрулаи и Хасим Мемиши Сопи со сензитивно видео со кое не само што допреле до многу срца, туку и силно ги засрамиле неодговорните возачи. Целта на видео материјало објанен на социјалните медиуми е да се обрне внимание на сообраќајната некултура и негрижа. Мета се автомобилите кои се паркираат на тротоари или пешачки премини со што се попречува слободното движење на лица со посебни потреби и родители со колички за деца.

„Грижете се малку и за другите, а не само за себе. Каде ќе поминат лицата со колички, луѓето со инвалидитет, родителите со нивните деца во колички? Срам да ви е!“, е пораката која Сопи ја испраќа на крајот на видеото.

„Човек кога чуствува болка, е жив. Ако ја чувствува болката на другиот, тогаш е ЧОВЕК“ – Лав Николаевич Толстој.

https://www.facebook.com/StandUpSopi/videos/897081157417085/