Тој загинал додека чекал ред за масло во еден од поголемите хипермаркети во комплексот Славејков, кадешто маслото било на промоцијата од 2,99 лева. По долго чекање, починал покрај палетите со овој производ 

Чекајќи во редица за да купи масло за јадење во продавница, седумдесет и четиригодишен маж загина во Бургас, јавуваат медиумите во Бугарија.

Тој загинал додека чекал во редица за масло во еден од поголемите хипермаркети во комплексот Славејков, кадешто маслото било на промоцијата од 2,99 лева. По долго чекање, починал покрај палетите со овој производ. Брза помош пристигнала на местото на настанот, но, за жал, само констатирала смрт.

Жителите се револтирани бидејќи мораат со часови да чекаат во продавниците за да купат масло за јадење и други артикли. Слична е ситуацијата и пред сите поголеми хипермаркети од истиот ланец во Бургас.

Потрошувачите објавија видео на социјалните мрежи од луѓе кои трчаат до  продавницата во софиската област Света Троица, за да ја искористат  промоцијата.