Минатата ноќ околу 00.30 часот беше снимена мечка како трча низ битолската населба Буковски ливади, објави веб-порталот „Апла.мк“.

Мечка се симнала во градот, а ова не е првпат, затоа што и во минатото се случувале идентични работи, при што граѓаните пријавувале штети.

Во продолжение видеото.