Кој е виновен за загадувањето? Дали РЕК Битола е најголем загадувач во Битола? Зошто Министертвото за животна средина не може да се справи само со загадувањето во државата? Во Студио на НОВА дебатираат Душко Груевски од НВО „За нас се работи“ и Беса Татеши од Министерството за животна средина.