Најмалку 30 лица загинаа или исчезнаа во поплавите во јужна Индија, јавија денеска локалните медиуми.

Надојдена река однесе три автобуси во државата Андра Прадеш.

Спасувачите извлекле повеќе од десет тела, а најмалку 18 лица се водат како исчезнати.

Екстремните временски услови во Јужна Азија се последица на климатските промени, уништувањето на шумите, изградбата на брани и прекумерниот развој, предупредуваат експертите.