Во Хрватска има снег, јавуваат хрватските медиуми. Снежната бура која ја зафати државата е причина за затворањето на неколку линии на траекти како и копнениот сообраќај.

Хрватските медиуми известуваат дека снег паѓа во Капела, на Сљеме и Горски Котар.

Во моментов забранет е сообраќајот за камиони со приколки, додека граничниот премин Пасјак е затворен за сообраќај. Поради бура во прекин се неколку линии на траекти.

Во Црна Гора пак, издадено е предупредување од црвен метеоаларм поради исчекување на силен дожд, ветар и силни грмотевици.