Русија со години се обидува да го убеди светот дека е развиена земја. Војната во Украина покажа дека тоа не е вистина. Земја чија економија се заснова на продажба на природни ресурси не може да победи во модерна војна.

Кога слободниот свет ќе се обедини, Русија се повлекува и губи. Светот може да ја запре Русија, се вели на крајот од овој видео прилог на Центарот за стратешки комуникации и безбедност на информации.

#stoprussia #standwithukraine

Извор: Украински центар за стратешки комуникации и безбедност на информации – ЦСКБИ (Center for Strategic Communication and Information Security)