Политичката партија ВМРО-ДПМНЕ останува на ставот за нови избори откако претседателот Ѓорѓе Иванов вчера одлучи да не го дават мандатот никому додека не обезбеди докази за собрани 61 пратеник, овој одговор е испратен до редакцијата на Радио Слободна Европа на нивно прашање дали се почнати преговори за формрирање ново мнозинство.

ВМРО-ДПМНЕ како победник на изборите ќе вложи максимални напори за да се почитува волјата на мнозинството гласачи кои ја дадоа поддршката за програмата на Коалицијата за подобра Македонија. Сепак, ВМРО-ДПМНЕ останува на ставот дека одржувањето на нови избори е најдоброто решение во насока на надминување на кризата и враќање на реформските приоритети во прв план“, одговараат од партијата на прашањето на Радио Слободна Европа.