Внатрешноста на новото седиште  на  ВМРО-ДПМНЕ  никогаш не беше изложена за очите на јавноста. Партијата строго контролира кој влегува, а кој излегува. Таму не се одржуваат прес-конференции, а на оние кои влегуваат не им е дозволено да ги понесат мобилните телефони. Накусо, ВМРО-ДПНЕ има обезбедување посилно и од она на Американската амбасада. Сепак, на фан страницата на Фејсбук на „Странски служби“ (саркастично име на група индивидуалци кои на комичен начин прават осврти на актуелните политички случувања) се појавија оригинални фотографии од седиштето на партијата. Претходно, НОВАТВ објави фотографии од дел од уметничките слики кои се поставени на ѕидовите во седиштето, додека СКУП  објави дека ВМРО-ДПМНЕ е најбогатата политичка партија во Европа, побогата и од онаа на германската канцеларка Ангела Меркел.