На 28 мај во Крушево ќе се одржи Меѓународен турнир во фудбал во чест на Тоше Проески. Настанот во чест на Тоше ќе трае 3 дена, односно ќе започне во петок на 27-ми мај кога се очекува да пристигне градоначалникот на Нова Градишка заедно со фудбалска екипа, а на турнирот ќе учествуваат екипи од Крушево и Скопје.

„За прв пат во Крушево ќе се одржи овој настан кој започна пред 12 години. Заедно со Нова Градишка и здружението Мандра ќе организираме меморијален турнир и посета на Крушево. Ова е уште еден настан со кој се одбележуваат ликот и делот на нашиот сограѓанин и музичка ѕвезда Тоше Проески“, изјави градоначалникот на општина Крушево Томе Христоски по средбата со претставници од здружението Мандра.