Лаура Паузини, пејачка и годинешната водителка на Евровизија, е во изолација поради коронавирусот.

Пред само шест дена, таа беше во контакт со претставниците на речиси сите делегации на земјите учеснички на фестивалот.

Веста дека е позитивна на вирусот, таа ја потврди и преку Инстаграм.

За време на гласањето Лаура ја немаше одредено време, таа била позади сцената да одмори малку.

Но, произлезе дека тоа биле првите симптоми на коронавирус.