Премиеерот Заев со објава на ФБ дека се попишале милион граѓани.
-1 милион граѓани ја завршија својата обврска и се попишаа.
Милион причини нè водат во финалната фаза од најзначајната државна и статистичка операција што ја чекавме цели 20 години.
Успешниот попис е гаранција за сигурна македонска иднина.
Честитки до сите попишувачи и до целиот тим на Државниот завод за статистика.
Ти си повеќе од бројка. Учествувај. Попиши се и ти!, напиша премиерот на својот ФБ профил.