Заев на ФБ: 37,8 милијарди денари за капитални инвестиции во 2022 година

Капиталните инвестиции значат живот за националната економија. Градиме инфраструктура, се поврзуваме со соседите и со регионот. Во Предлог-буџетот за 2022 година капиталните инвестиции се планирани на...

Заев на ФБ: Вложувањето во здравјето и благосостојбата на децата е вложување во општеството, вложување во нашата иднина

Денешниот ден е прогласен за Светски ден на детето, по повод усвојувањето на Конвенцијата на Обединетите нации за правата на децата на 20 ноември 1989 година....

Заев на ФБ: Просечната плата во континуиран раст-во септември изнесувала 28.869 денари, за 5,3 % повеќе од истиот месец лани

Просечната плата континуирано расте. Во септември 2021 година, просечната исплатена нето-плата по вработен изнесува 28.869 денари, што е за 5,3% повеќе во однос на истиот месец...