Со победата на Републиканецот Франсоа Фијо, се црта мапата на идните претседателски избори во Франција.

Но, најголемото изненадување сепак беше елиминацијата на поранешниот претседател Никола Саркози. Дали е ова крај на неговата политичка кариера? Дали можеби неговиот син ќе го замени на престолот, барем за почеток во Републиканската партија?

На крај, одговорот го дава една карикатура, новинарски жанр кој Французите го негуваат два века, од почетокот на 18 век.