https://www.youtube.com/watch?v=iunY1wFOUXM

Во железничка несреќа во Милано којашто се случи утрово загинаа две лица, а десетина  се тешко повредени, а 110 лица имаат полесни и средно тешки повреди.

Некои медиуми објавија и податоци според кои неколку патници се заробени во згмечените вагони, а нивното спасување е во тек.

Возот „Тренорда“ излетал од шините, а доаѓал од Кремона и одел кон миланската станица Гарибалди. Засега нема информации за причините.