УЈП: Уште пет дена за воведување на фискален апарат со ГПРС уред

Голем дел од компаниите ја завршиле обврската, но има и такви кои не успеале да ги инсталираат овие уреди. Тие ќе заработат парична казна која се движи до 3.250 евра, а им се заканува и привремено затворање на објектите доколку не ја завршат обврската

АНАЛИЗА: Повеќе од 60 илјади граѓани со блокирани сметки

Според новите податоци на Народната Банака, лани, заклучно со декември, бројот на блокирани сметки изнесува повеќе од 217 илјади или само за една години тој се зголемил за повеќе од 41 илајда нови блокирани сметки

Еврозоната ќе се спасува со еден трилион евра

Марио Драги, првиот човек на Европската централна банка објави дека почнувајќи од март ЕЦБ ќе откупува 50 милијарди евра државни обврзници секој месец до септември 2016 година, со што се очекува во економијата на еврозоната да бидат вбризгани околу 1 илјада милијарди евра нови пари. Или во превод, за да се зголеми инфлацијата ЕЦБ ќе пушти повеќе пари во оптек, а тоа ќе значи многу повеќе и многу поефтини кредити за домаќинствата и компаниите

HTC најави RE Camera која испорачува Live stream преку YouTube

HTC, глобалниот лидер во мобилни иновации и дизајн, денес објави live streaming од својата нова RE™ camera до YouTube. Сега корисниците можат лесно да го споделат моментот преку поврзување на RE camera со нивниот YouTube канал и испраќање линк за емитување во живо до гледачите низ целиот свет

МЕПСО: Не управуваме со дистрибутивната мрежа

Раководниот тим на АД МЕПСО во целост ги отфрла како невистинити и шпекулативни сите наводи изнесени на денешната прес-конференцијата на СДСМ, на која беше обвинет дека е одговорен за прекините во снабдувањето со електрична енергија

Дали Владата ќе остане глува на крикот од уметниците?

Писателите, филмаџиите, актерите, ликовните уметници, музичарите, сите со предупредувачка порака до Владата – новиот закон за плаќање на давачки за хонорарите ќе биде убиство за уметноста. Уметничката фела во земјава останува на ставот дека решението ќе биде погубно а последиците допрва ќе се бројат