Герасимовски: Решавањето на проблемот со хигиената во општина Центар еден од приоритетите на кандидатот за градоначалник од СДСМ и коалицијата

Општина Центар ќе добие ново и поголемо зеленило, чист јавен простор, капитални проекти, организирана урбанизација и повеќе резидентни паркинг места. Ова го изјави  Кандидатот за градоначалник...

Пендаровски: Дезинформациите можат да се силна закана за националната безбедност

Темата за медиумската писменост станува се поважна за граѓаните и демократијата, истакна претседателот Стево Пендаровски на регионалната конференција ‘Западен Балкан – ЕУ’. Тој кажа дека во...

Деформитетите на стапалото, колкот и рбетот најчести кај популацијата од 0-18 години во земјава

По повод месецот на детското здравје, Клиниката за ортопедски болести при ТОАРИЛУЦ  во чиј склоп е и Мајчин дом, организираше креативна работилница со дечињата од градинката...

Пендаровски: Потребен ни е нов, широк национален и државен консензус за развој поддржан од власта и опозицијата

Големите прашања и дилеми од раните 1990-ти кога ја стекнувавме независноста, денес, не се повеќе на дневниот ред. Најголемиот наш национален проект, создавањето на сопствена, независна...

Црвенковски: Ако мислиме дека НАТО ќе нè брани, ЕУ ќе нè храни, тврдам дека ниту ќе се одбраниме, ниту ќе се храниме

За успесите кои беа постигнати, но уште повеќе и за грешките кои беа направени во периодот додека бев премиер, носам целосна одговорност – изјави денеска поранешниот...