Пендаровски за 76 години од основањето на ООН- Светот е сеуште далеку од сонот на нејзините основачи !

Претседателот Стево Пендаровски денеска се обрати на одбележувањето на 76 години од основањето на Обединетите нации, што се одржа во Градскиот парк во Скопје, во организација...

124 странски државјанки нелегално престојувале во тетовско последниве девет месеци

Во рамките на континуираните активности што ги презема СВР Tетово за откривање и законско санкционирање на странски државјани, односно државјанки кои непријавено престојуваат или работат на...

МВР со демант: На денот на изборите во Прилеп нема возило испратено на технички преглед

Министерството за внатрешни работи категорично ги отфрла невистините кои втор ден по ред ги шири партијата ВМРО-ДПМНЕ за наводно „координирано следење, малтретирање и селективно попречување на...