Цановски и Милетиќ одат на избори

Во разговор со Нова членови на ДУИ потврдуваат дека Фијат Цановски од ПЕИ ќе оди на избори со кандидатот за градоначалник Зунун Зунини во општината Маврово Ростуше, каде и ќе ја добие нивната поддршка, а во рамки на договореното Цановски нема да поднесе кандидатура во Струга.

СДСМ го исклучи Стевче Јакимовски од партија

Стевче Јакимовски од денес повеќе не е член на СДСМ, соопштуваат од партијата. Неговата одлука да се кандидира за градоначалник и покрај договорениот бојкот, според Социјал демократскиот сојуз е кукавичи и предавнички чин.

Јакимовски ќе биде исклучен од СДСМ

Андреј Петров: Мотивите за неговата одлука набрзо ќе излезат на површина, а многу брзо со одлука на партиските органи и во согласност со статутот на партијата Јакимовски ќе биде исклучен од СДСМ.