Доделени 60 стипендии за најуспешните ученици од основните училишта во Бутел

Скопската општина Бутел додели парични ваучери на најдобрите ученици од општинските основни училишта. Поединечната вредност на ваучерите изнесува  од 10.000 до 12.000 денари. На 11 првенци...

Градоначалниците на Гази Баба и Илинден во посета на Словенија

Градоначалниците ќе склучат и Меморандум за соработка помеѓу општините Иванчева Горица, Гросупље, Гази Баба и Илинден. Градоначалникот на општина Гази Баба Бобан Стефковски, градоначалникот на општина...

Скопје: Досега се пријавени 67 корисници на проектот „Центар се грижи за возрасните“, има простор за уште 23

Градоначалникот на општина Центар Горан Герасимовски и министерката за труд и социјална политика Јованка Тренчевска ги посетија домовите на двајца корисници на проектот „Сервис застари –...