Долг пат до нова влада во Германија

По парламентарните избори одржани вчера, Германија има долг пат до новата влада најверојатно да биде составена од тричлена коалиција. Големата коалиција, која повторно би се состоела...

Први излезни анкети за изборите во Германија: Мртва трка меѓу конзервативците и социјалдемократите

Конзервативците и социјалдемократите освоија речиси ист број гласови на денешните парламентарни избори во Германија, но засега се уште не е познато кој ќе ја заземе првата...