Германија подготвена за испраќање дополнителни полицајци на границата со Полска пордаи имигрантите

Германскиот министер за внатрешни работи Хорст Зехофер најави дека е подготвен да нареди зголемување на бројот на федерални полицајци на границата со Полска за да помогне...