Талибанците до меѓународната заедница: Вашите услови за наше признавање се неприфатливи

Условите под кои меѓународната заедница е подготвена да ја признае новата авганистанска влада не се прифатливи за радикалното талибанско движење, изјави заменик министерот за информации и...

Администрацијата на Бајден ја намалува употребата на стакленички гасови што ја загреваат климата

Американската агенција за заштита на животната средина (ЕПА) денеска донесе правило за намалување на употребата на стакленички гасови што се користат во фрижидери и климатизери за...

Условна казна: Французинка осудена на 18 месеци затвор за фалсификување на 24 ковид пасоши

Деветнаесетгодишна Французинка, која работи во најголемиот центар за вакцинација во Бордо, во средата беше условно осудена на 18 месеци затвор, бидејќи фалсификувала дваесетина ковид пасоши за...