За него нема дилема дека, без разлика на агресивната дигитална револуција, за добар концерт се доволни гитара, добар разглас и појачало.

Во рамките на серијалот концерти Garden Sessions вечерва во Ботаничката градина „Јевремовац“ ќе настапи познатиот рок-музичар Дадо Топиќ, кој специјално за Танјуг вели дека за добар концерт се доволни гитара, добар озвучување и засилувач. Дадо е уверен и дека изведбата во живо на рок музиката ќе ја преживее секоја дигитална револуција.

Топиќ во Белград ќе настапи со неговиот бенд „Време по време“, што е директна алузија на неговиот поранешен бенд „Време“. (Танјуг)