Дел од жителите на Сопиште денеска од 11:30 часот имаат прекин во водоснабдувањето.

Како што соопшти Јавното претпријатие „Водовод и канализација“ – Скопје, корисниците се без вода поради изведување водоводен приклучок на улиците „22“ и „32“ во Сопиште.

Водоснабдувањето ќе биде прекинато се до завршување на активностите на терен.