Заев од Виница: СДСМ инвестира во сегашноста и иднината, нема да дозволи повеќе ВМРО-ДПМНЕ да ја растура државата-владејачката партија денеска претстави 5 кандидати за градоначалници

ВМРО-ДПМНЕ не може да испорача проекти на граѓаните, бидејки ова ВМРО-ДПМНЕ е изданок на режимот којшто е навикнат да ги краде народните пари, затоа е опасно...

Дел од Сопиште денеска без вода

Дел од жителите на Сопиште денеска од 11:30 часот имаат прекин во водоснабдувањето. Како што соопшти Јавното претпријатие „Водовод и канализација“ – Скопје, корисниците се без...

Шилегов: Донираните споменици во Скопје не се платени

Тој информира дека Град Скопје има допис од Претпријатието „Рудници и железарница“ иститути кои ги лиеле спомениците од Здружението, тие се неплатени кон нив и од Градот бараат изветување каде се наоѓаат спомениците за нивни потреби во судската постапка што ја водат за неплатен долг за споменици