Ураганот Ирма, кој се оечкува на западниот брег на Флорида, остави пустош зад себе на островите на Карибите, рушејќи домови, автомобили и прекинувајќи ја електричната енергија.

Додека државата на САД, Флорида го очекува невремето кое зад себе остави повеќе од 20 жртви, во продолжение фотографии од моќта со која овој ураган се движи.