„Хенри“стигна во американската држава Род Ајленд-издадено предупредување за 35 милиони луѓе

Ураганот „Хенри“ ја погоди американската држава Род Ајленд, каде повеќе од 140.000 домаќинства останаа без електрична енергија. Властите ги предупредија жителите во регионите Лонг Ајленд и...

Ја одмина Флорида: Ураганот „Дориан“ смени правец кон Јужна и Северна Каролина

„Дориан“ се очекува да биде од втора или трета категорија во Јужна и Северна Каролина најрано в понеделник навечер. Ураганот моментно беснее на Бахамите повеќе од 30 часа со силина од четврта категорија, а локалните власти упатија апел до населението за евакуација од загрозените острови