Министерството за здравство на заразените лица ќе им издаде само препорака да бидат во изолација пет дена

Во Германија од 1 мај заразените со коронавирус нема да одат во изолација. Карантинот ќе биде само на доброволна основа, изјави министерот за здравство, Карл Лаутербах.

Тој додаде дека Министерството за здравство на заразените лица ќе им издаде само препорака да бидат во изолација пет дена.

Додека, за медицинските работници и натаму ќе важат правилата за карантин –  тие ќе мора да бидат во карантин и да се тестираат по пет дена.