Градоначалникот на Струмица, Костадин Костадинов на својот Фејсбук профил објави предизвик за граѓаните.

Тој пишува дека куќните совети кои ќе ги уредуваат и одржуваат зелените површини кои се во нивна сопственост како станари имаат можност за убави награди.

„Најдобро одржуваните дворни места на зградите во текот на годината, односно прво место како куќен совет ќе освојат 200.000 денари. Второ место ќе бидат наградени со 100.000 денари и трето место со 50.000 денари. За тоа ќе биде формирана посебна комисија од општината која ќе оценува“, пишува Костадинов.