Ивандер Холифилд наскоро се враќа во ринг. Поранешниот светски првак во полутешка и тешка категорија ќе боксува во хуманитарен меч на 25 мај во Лагос. Негов ривал во спектаклот ќе биде Бол Ахмед Тинубо, 65 годишен политичар од Нигерија.

„Ќе го нокаутирам Холифилд. Јас сум шампион“, со шеговит тон се закани Тинубо.

Мечот е наречен „Грмотевици во Лагос“ по еден од најпознатите боксерски мечеви во историјата „Грмотевици во џунгла“ од 1974 година кога Мухамед Али го нокаутира Џорџ Форман во Киншаса.

Целта на спектаклот во кој ќе учествуваат Холифилд и Тинубо е прибирање на два ммилиона американски долари за набавка на медицински материјал за потребите на локалното население.