Откако разгоре уште криза, Иванов тргна на забава. Тој и водителката, која смета дека бил навистина преморен за да биде оптеретуван со политика, зборуваа за тоа како граѓаните треба да уживаат во животот повеќе. 

НОВАТВ ретко пренесува ваков вид на разговори објавени на други телевизии, особено од ваков банален карактер. Но имајќи ја во предвид неизвесноста во којашто се наоѓаат граѓаните на Македонија, во исчекување на политички разврски кои би им овозможиле враќање на државата на некаква позиција од која би можеле да очекува бавно, но некакво приближувае кон нормалноста, сметаме дека е невусно претседателот на државата да дели совети за поубав живот. Веднаш откако завршија средбите со политичките лидери каде што Ѓорѓе Иванов донесе контроверзни одлуки во врска со доделувањето на мандатите, замина на прослава на роденден на телевизијата „Нова“ каде што тој и новинарката, која смета дека бил навистина преморен за да биде оптеретуван со политка, го водела следниов разговор.

Водителката: Дали ви се допаѓа она што го работи телевизија „Нова“ и дали сметате дека внесовме свежина во медиумскиот простор

Иванов: Како што и самото име кажува, телевизија „Нова“, нешто ново, многу иновативност, многу креативност, програма која е интерактивна и која освежува.

Водителката: Што ќе им порачате на нашите гледачи? Нема да ве прашувам за политика со оглед на тоа што имавте тежок и напорен ден? Само една кратка порака и ќе ве оставам да уживате во вечерта.

Иванов: Да му се радуваат на животот, се проаѓа, немаме резервен живот, треба да го живееме и треба што повеќе да гледаме убави, позитивни вести и она што е иновативно и она што ни го облагородува животот.

Оваа објава претставува редакциски коментар на НОВАТВ.